fbpx

Zink, rust og blikarbejde i haven? Inspiration til hvad og hvordan

Hvis have og hus skal fremstå fortryllende, så skal der tænkes kreativt i forhold til udseende. Her er forskellige materialer både til de større som mindre ting, og som både kan være praktiske og pynter, muligheden for at skabe noget nyt og spændende der pryder boligen som helhed.

Zink, rust og andet blikarbejde kan skabe det flotte udtryk, hvad end det tagrende, armeringsnet, skure, spande eller andet. De små pynteting kræver selvfølgelig ikke det store, men andre installationer primært i forbindelse med boligen, kræver en blikkenslager.

Blikarbejde kan være mange ting, hvor metal materialer til taget eller decideret VVS arbejde i haven, logisk nok skal udføres af en fagmand. Men de mindre ting som havekasser og andet pynt, kan du skabe selv.

Find inspiration til zink, rust og blikarbejde i haven blandt disse tips.

Rust elementer i haven?

Zink elementer er gået af mode som pynt i haven, hvor rust er det foretrukne men også varme farver som kobber, bliver brugt i stort udstrækning.

Her er det kombination med de grønne planter, der gør kobber eller rust perfekt til at skabe flotte farver. Det er nemlig ret nemlig at bruge sammen med klatreplanter samtidig med at materialer kan være relativt billige i forhold til f.eks. afskærmning af bede eller til højbede.

Armeringsjern?

Armeringsjern(riotnet) er både nemt, hurtigt og praktisk i forhold til at skabe flotte klatreplanter som Clematis, roser og andet. Det er samtidig velegnet som det praktiske formål med afskærmning. Her kan det både være som hegn rundt om haven eller til at bygge små rum i haven.

Det gælder det om at købe en solid kvalitet i tykkelse, så det står fast i forhold til vejret påvirkning, men også for at planterne kan vokse sig store.

Højbede?

Højbede er populære både blandt folk i storbyen på altanen og folk i parcelhushaven. Det kan være en billig og nem måde at skabe sig mobile bede, samtidig med, at et højbed er nemmere at vedligeholde i forhold til ukrudt frem for det traditionelle bed i haven.

Med højbede kan du bruge de forskellige materialer i jern. De giver dig muligheden for ret billigt at skabe det rustne udtryk ved f.eks. at sætte rustne kanter rundt om højbedene. Du kan også vælge at købe præfabrikeret højbede med det rustne look, hvis du ikke vil lave højbede fra bunden selv.

Højbede eller plantekasser på hjul vinder helt klart på mobiliteten. Der er klare fordele ved at du kan flytte planterne. Her kan det skyldes nyt design af haven for planternes skyld eller at du kan skabe plads så det kan kombineres med havemøblerne, grillen og andet.

Vandkander og lignede?

Zink, kobber og lignede materialer er kendte fra f.eks. vandkander. Plastic er praktisk og billigt i forhold til redskaber og udstyr i metal, men i forhold til udtrykket, så pynter en vandkande af metal frem for en grøn plastic vandkande. Her kan det måske også bruges til whiskytønder og lignede pynteting.

Redskaber af nødvendige, men hvorfor ikke udnytte at du skaber det flotte, landlige og gamle look ved at købe i æstetiske metal materialer.

Planteophæng?

Planteophæng pynter hvad end det er de store riotnet til prydende klatreroser eller forskellige potter og kasser som kan hænge. Her vil det rustne eller måske kobber materiale være med til at gøre terrassen, carporten eller andet sted i haven, flottere med kombinationen af farverne.

No Responses

Join The Discussion